Тихомир Безлов за убийството на Къро: Може да бъде обяснено с участието му в кокаинови канали в ЮАР

0
177

Убийството на Красимир Каменов- Къро в ЮАР може да бъде обяснено с участието му в кокаинови канали в ЮАР,.тъй като е имало подозрения, че той е информатор на южноафриканската полиция. Тази хипотеза изказа в ефира на БНТ експертът по сигурност Тихомир Безлов. “Има хипотези, които са свързани с България, но и такива, които са свързани с Южна Африка и глобалните криминални мрежи. Знае се много малко по случая. В Южна Африка сътрудничат много ограничено”, заяви в “Денят започва” Безлов.

По думите му Каменов е наследник на ВИС-2.

“След убийството на Георги Илиев Красимир Каменов и неговият колега от групировката наследяват основните интересни активи на СИК, които се поставят под техен контрол. С висока достоверност е обвинението за участието му в убийството на Любо полицая като подбудител. Това показа сблъсък в структурата на Къро”, допълни експертът.

“Появи се и теза, че Къро се обвинява за убийството на Ружа Игнатова, възможно е там да има различни интереси. Не бива да се пропуска, че Къро беше включен в темата с опити за убийство, взривове, прокуратура”, каза още Тихомир Безлов.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source