• Шестте деца са в добро общо състояние

Шофьорът на  буса, който бе ударен от ремарке на ТИР тази нощ в Прохода на Републиката, е с опасност за живота в реанимацията на великотърновската болница, съобщи директорът на МОБАЛ д-р Красимир Попов.

Водачът пострадал е най- тежко при катастрофата – с множество травми, като вече са му извършени оперативни интервенции. Останалите осем пътници също са настанени в лечебното заведение.

Шестте деца са в добро общо състояние. Пет от тях са настанени за наблюдение, тъй като са много стресирани, а едното се наблюдава в „Хирургия“, в случай, че се наложи интервенция. Двете жени, пътували в буса, с хасковска регистрация, са с фрактури и травми, но без опасност за живота.

Припомняме, че след полунощ, ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил пътнически бус, в който са пътували трима възрастни и 6 деца. Бусът се е връщал от Румъния, където децата са участвали в спортно състезание.

Всички, пътували в буса са транспортирани веднага до великотърновската болница. Водачът на товарния автомобил е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна. По неофициална информация, тирът се е движил с превишена скорост.

На двамата водачи ще бъдат взети кръвни проби за химичен анализ.

Екипи на полицията пренасочваха леките автомобили през Прохода Шипка, а товарните изчакваха на място. Ранно сутринта бусът бе изтеглен от пътя, а движението е възстановено.

По случая е образувано досъдебно производство.

https://trud.bg