Руският президент  Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще се срещнат в Русия до края на този месец, се казва в съобщение на Кремъл, цитирано от ТАСС.
“Владимир Путин ще се срещне с лидера на КНДР Ким Чен-ун. По покана на Владимир Путин председателят на Държавния съвет на Корейската народно-демократична република Ким Чен-ун ще посети Руската федерация през втората половина на април”, се казва в съобщението.
По-рано южнокорейската агенция Йонхап съобщи, че визитата на Ким в Русия може да се състои идната седмица. По информация на агенцията, руско-севернокорейската среща на високо равнище ще се състои най-вероятно във Владивосток. Освен това, както съобщи помощникът на президента Юрий Ушаков, на 26 и 27 април Путин ще участва в международния форум “Един пояс, един път” в Пекин.
Още миналата година се обсъждаха няколко варианта за организиране на среща между Путин и Ким, включително във Владивосток – на Източния икономически форум в началото на септември 2018 г., припомня ТАСС. Руските власти подчертаха, че са готови да приемат лидера на КНДР във всяко удобно за него време.

Московският в. Известия” писа вчера, че срещата Путин – Ким ще е в разположения близо до КНДР Владивосток, преди руският държавен глава да замине за икономическия форум в китайската столица, припомня Франс прес.
Ким е посещавал Китай като държавен глава, но това ще е първата му официална визита в Русия, посочва ДПА.

http://www.bta.bg