Групата на плажните тенисисти от град Добрич набира желаещи млади хора да започнат едно много приятно занимание с един нов за тях спорт.
Плажният тенис е сравнително млад спорт – възниква в средата на 70-те години на миналия век. В България започва да се практикува преди малко повече от 10 години, но все по-бързо набира нови и нови почитатели. През последните години в различни градове на страната ежегодно се организират и провеждат над 30 турнира за напреднали и начинаещи плажни тенисисти, в т.ч. и през зимния сезон в закрити зали.
Едно от основните предимства на плажният тенис пред останалите спортове е, че с него може да се занимават едновременно хора от различни възрасти – както деца, юноши и девойки, така и мъже и жени в по-напреднали години.
Друго предимство е, че плажният тенис е сравнително евтин спорт – за да можете да го практикувате са Ви нужни само пясък, мрежа, ракети, топки и 4 приятели.
Ако имате желанието да намерите нови приятели и да спортувате както през лятото, така и през зимата, свържете се с нас … ето тук: https://www.facebook.com/groups/1842628052655247
А за да придобиете представа какво представлява плажния тенис като спорт, Ви предлагаме 10 майсторски изпълнения на най-добрите в света:

  • Top 10 Rallies Of The Tournament | Beach Tennis World Championships