Програмата е разработена от елитен екип от професионалисти, начело с проф. д-р Красимира Кисьова, проф. Енчо Калчев, д-р Огнян Софтов и д-р Румяна Малчева, като е базирана на последните гайдлайни на база проучванията за постковид рехабилитация в световен мащаб.

Желаещите да се възползват от програмата, ще имат възможност да избират и най-подходящия за тях вариант, а именно 6, 10 или 15 процедурни дни. Независимо от избора, всяка една от възможностите на програмата стартира с лекарска консултация за снемане на комплексна оценка за общото здравословно състояние и изготвяне на индивидуална програма от процедури, базирани на резултати от направени изследвания.

Програмата се предлагала в комбинация с настаняване и изхранване на пълен пансион със специално разработено меню. Преференциална цена за настаняване в комбинация с програмата: 91,00 лв на човек в студио Делукс при двойно настаняване

Предложения са:

6 процедурни дни и 7 дни престой във Flamingo Grand Hotel & SPA

Програмата се състои от 6 процедурни дни с от 3 до 5 процедури на ден. Програмата с лекарски преглед и оценка на общото здравословно състояние. Назначава се 6 дневна процедурна програма, съчетаваща инхалации с морска вода, топли компреси с кал или луга и масажи, хидротерапия, дихателни упражнения, теренно лечение и имунно стимулиращи чайове и напитки. В комбинация с високок алорийното меню, предлагащо вкусни разнообразие от питателна закуска; 4-степенен обяд с продукти местни производители; имунобустер смутита и шейкове, протеинови барчета и пайове за едно пълноценно междинно хранене; и 4-степенна вечеря от избрани специалитети, приготвени от ТОП готвачите на Албена.

Цена на програмата за 6 процедурни дни: 286.50 лв

Цена за настаняване и изхранване във Flamingo Grand Hotel & SPA 5* за 7 дни: 637.00 лв на човек в студио Делукс при двойно настаняване

Стойност на 7-дневна програма: 923.50 лв на човек

10 процедурни дни и 11 дни престой във Flamingo Grand Hotel & SPA

Програмата се състои от 10 процедурни дни с от 3 до 5 процедури на ден. Програмата започва с лекарски преглед и оценка на общото здравословно състояние. Назначава се 10 дневна процедурна програма, съчетаваща инхалации с морска вода, топли компреси  с кал или луга и масажи, хидротерапия, дихателни упражнения, теренно лечение и имунно стимулиращи чайове и напитки. В комбинация с високо калорийното меню, предлагащо вкусни разнообразие от питателна закуска; 4-степенен обяд с продукти местни производители; имунобустер смутита и шейкове, протеинови барчета и пайове за едно пълноценно междинно хранене; и  4-степенна вечеря от избрани специалитети, приготвени от ТОП готвачите на Албена. В последния ден се назначава вторичен лекарски преглед и се обобщават резултатите от измината рехабилитационна програма, изписват се упражнение за изпълнение в домашна среда.

Цена на програмата за 6 процедурни дни: 449.00 лв

Цена за настаняване и изхранване във Flamingo Grand Hotel & SPA 5* за 11 дни: 1001.00 лв на човек

Стойност на 11-дневна програма: 1 450.00 лв на човек

15 процедурни дни и 21 дни престой във Flamingo Grand Hotel & SPA

Програмата се състои от 15 процедурни дни с от 3 до 5 процедури на ден. Програмата започва с лекарски преглед и оценка на общото здравословно състояние. Назначава се 15 дневна процедурна програма, като след всеки 6ти процедурен ден има два последователни дни почивка. Програмата съчетава инхалации с морска вода, топли компреси с кал или луга и масажи, хидротерапия, дихателни упражнения, теренно лечение и имунно стимулиращи чайове и напитки.. В комбинация с високо калорийното меню, предлагащо вкусни разнообразие от питателна закуска; 4-степенен обяд с продукти местни производители; имунобустер смутита и шейкове, протеинови барчета и пайове за едно пълноценно междинно хранене; и 4-степенна вечеря от избрани специалитети, приготвени от ТОП готвачите на Албена. В средата и края на програмата назначават още два контролни лекарски прегледи, преглеждат се резултатите от изминалата програма, а при необходимост се правят промени по назначените процедури с цел оптимизиране на резултатите от програмата.

Цена на програмата за 15 процедурни дни: 624.00 лв

Цена за настаняване и изхранване във Flamingo Grand Hotel & SPA 5* за 21 дни: 1 911.00 лв на човек

Стойност на 21-дневна програма: 2 535.00 лв на човек

За резервации можете да се свържете с Call center Албена на:


Допълнителна информация:

1. При необходимост, след консултация с лекар и проверка на нивото на оксигенация се назначава допълнителна процедура „Кислородотерапия с използване на кислороден концентратор“ – по схема и с допълнително заплащане.

2. При необходимост и след лекарски преглед може да се назначи доуточняване на диагнозата с методите на образната диагностика и/или лабораторни изследвания – срещу допълнително заплащане по предварително определен ценоразпис.

3. Задължително се назначат допълнителни функционални изследвания с пулсоксиметър и спирометрия.

4. Моля, носете рентгенова снимка на бели дробове и кръвни изследвания за първичния лекарски преглед. При наличие на съпътстващи болести, моля представете на лекарския екип необходимата информация и изследвания и медикаменти. При необходимост ще бъдат назначени допълнителни изследвания.

За оптимални резултати препоръчваме до 21 дни рехабилитация.

*Моля, обърнете внимание, че програмата не е разработена за хора, които имат активно заболяване COVID – 19 и / или показват симптоми на същото. Изискват се 90 дни от преминала инфекция с COVID – 19.