Българка от Италия описа невероятното геройство на китайски лекари, които пристигнаха в страната, за да помогнат на колегите си в изтощителната борба с коронавируса. Тя разказва във Фейсбук за спиращите дъха й усещания, когато вижда самолета с така жадуваната помощ да каца: “Току-що видях това и очите ми се напълниха със сълзи. Толкова освежаващо и неочаквано е да се събудиш с добри новини в свят, в който повечето от това, което четеш, е лошо. Airbus A350, пристигащ от Шанхай, кацна в Рим тази сутрин, на борда с екип от 9 лекари експерти по Сovid19 и много необходими доставки, включително: – 1000 вентилатори – 100 000 маски – 20 000 защитни облекла – 50 000 теста Тези прекрасни хора, които оцеляха и се справиха с ужасната епидемия в своята страна, прелетяха хиляди километри, за да скочат директно в друга буря. Благодаря ви от все сърце, Китай! Моля се за безопасността на вашите лекари и призовавам моите колеги италианци никога да не забравят този красив жест на човечност и солидарност.”

https://blitz.bg

Рим, 14 март /БТА/
Днес бе отчетен най-големият дневен ръст на броя на заразените с коронавируса в Италия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на здравните власти.
През последните 24 часа в най-тежко засегнатата от вируса страна след Китай са били регистрирани 3497 нови случая – дневен ръст от около 20 процента. С това общият брой на заразените в Италия вече е 21 157.
Смъртните случаи в страната са се увеличили през последните 24 часа със 175. Общият брой на починалите в Италия вече е 1441.
Вчера италианските здравни власти мрачно прогнозираха, че случаите ще продължат да нарастват значително въпреки карантината, която бе наложена в страната на 9 март. Те се аргументираха с безотговорното поведение на много граждани, които въпреки предупрежденията да няма масови струпвания на хора са отишли на плаж или на ски курорт или са се събирали по площади, по-специално след затварянето на училищата.

loading...