СНЕЖАНА ОТ СУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” – РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪРВЕНЕЦ ПО ГЕОГРАФИЯ

0
1672

Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ има своя първи републикански първенец на олимпиадата по география. Това е Снежана Тодорова Стоянова от X „a“ клас, която завоюва първо място във възрастта 14 – 16 години на Националната олимпиада по География и икономика, проведена на 28 и 29 април в град Стара Загора. Неин преподавател е г-н Станислав Полименов.

За олимпиадата се класираха общо 89 ученици от Областните кръгове в цялата страна. Във възрастовата група на Снежана участниците бяха 30.

Състезанието се проведе в три кръга: първи (с писмен отговор на 30 въпроса за 60 минути); втори (мултимедиен тест с 20 въпроса за 20 минути) и трети (най-трудният, с участието на седемте най-добре представили се 14-16 годишни ученици – разработване на писмен текст по индивидуално зададен актуален казус за решаване на значим световен проблем).
Снежана Тодорова Стоянова, определена и тази година от Педагогическия съвет на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ за носител на годишната награда „Ивайло Петров“, стана безапелационен първенец на Националната олимпиада по География и икономика с общо 329,5 точки (от максимум 400 възможни), като завоювалият второ място има 10 точки по-малко от победителката.
Снежана получи покана да се включи в националния отбор по География и икономика, за да представя България на предстоящ световен форум в Канада.

НДТ