• Двама души са загинали, а четирима други, включително дете на 4 години, са пострадали

Тежка катастрофа с български бус стана днес сутринта около 6:20 – 6:30 часа на национален път DN56 в близост до с. Басараби, община Калафат в Румъния. Сега от Министерството на външните работи (МВнР) дадоха още подробности за трагедията.

БЛИЦ припомня, че двама души загинаха, а четирима български граждани са ранени.

 

Посолството на Република България в Букурещ e в постоянен контакт с властите в Румъния, които оказват пълно съдействие на пострадалите в инцидента за получаване на необходимите медицински грижи, както и на близките на починалите, уточняват от МВнР.

Полицаите са установили, че български гражданин на 42 години, управляващ лекотоварен автомобил в посока Калафат, се е блъснал в спрял товарен автомобил. В буса е имало още петима пътници – всичките български граждани, уточнява полицията в Калафат, цитирана от БТА.

В резултат на катастрофата са загинали шофьорът на лекотоварния автомобил и още един мъж, а четирима души, включително дете на 4 години, са пострадали и са откарани в болница.

От 6:30 ч. сутринта до 9 ч. е било блокирано преминаването през граничния пункт при Видин-Калафат поради невъзможност за движение на румънска територия на превозните средства и извършване на процесуално следствени действия и разчистване на пътя.

След 9 ч. пътят е бил освободен и движението от и към България на граничния пункт е било възстановено.

По информация на румънските власти, цитирани от Людмил Димитров, българският микробус се е движел в посока България. Той допълни, че повече информация от румънските власти по случая се очаква по-късно днес.

По информация от „Аджерпрес“, тежката катастрофа е станала тази сутрин край Басараби в района на румънския град Калафат.

Причините за инцидента се изясняват.

https://blitz.bg/