Следващата среща на “Рамщайн” ще е за доставките на F-16 на Украйна

0
107

©

Говорителят на Пентагона Патрик Райдър обяви на брифинг, че следващата среща във формат “Рамщайн“ ще бъде посветена на укрепването на украинската противовъздушна отбрана, предоставянето на боеприпаси и прехвърлянето на самолети F-16 на страната, предава кореспондент на Укринформ.

“В тази контактна група, както и в други, всичко ще започне с това, че Украйна ще направи преглед на текущата ситуация със сигурността в страната и ще говори за най-спешните си нужди. Така че очаквам, че наземната противовъздушна отбрана ще продължи да бъде приоритетна тема на обсъждане, както и боеприпасите, за да се гарантира отново тяхната бойна способност. И тогава ще има и дискусия за подготовката на доставка на F-16“, подчерта Райдър.

Той също така отбеляза, че обучението на украинските пилоти ще се провежда извън Украйна, на територията на държави от Европа. “Що се отнася до по-подробна информация и кога ще започнат тези учения, как ще бъдат предоставени тези самолети и кой ще ги предостави, не мога да кажа“, призна говорителят на Пентагона.

Очаква се държавите от формата да се съберат за 12-то заседание в рамките на текущата седмица.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник