Скоро ще чета правилника в автомобила по време на състезание

0
12


Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен е на мнение, че в момента правилата за състезанията са прекалено много.

“Както вървят нещата, съвсем скоро ще трябва да взема сборника с изискванията при мен в автомобила и да го чета по време на състезание”, каза нидерландецът преди Гран при на Мексико.

На въпроса дали правилата не са прекалено много, пилотът на “Ред Бул” отговори: “Разбира се. Намираме се в ситуация, в която почти всичко се определя от правилника. Контролът върху Формула 1 е прекален, но ако ни пуснат да се състезаваме без правила и стане някакъв инцидент, всички ще кажат, че са необходими нови условия, с които да се съобразяваме.”

От “Макларън” пък поискаха от ФИА да преразгледа решението за спорното наказание, което лиши Ландо Норис от място на подиума в Гран при на САЩ миналата седмица, въпреки че са наясно за минималните шансове нещо да се промени. Британецът бе санкциониран в самия край на състезанието на “Пистата на Америките” в неделя, след като стюардите прецениха, че е изпреварил Верстапен благодарение на излизането си от пистата. Норис трябваше да постъпи така заради агресивната защита на световния шампион, който също напусна трасето.

“Макс винаги кара на границата на позволеното и по тази причина битките колело до колело с него са интересни. Той никога на никого не оставя място. Понякога действа жестоко, но това е Формула 1”, коментира Шарл Льоклер (“Ферари”).





Източник 24часа