Сигнал: Все още няма никакви реални действия около замърсяването на река Черна

0
81

©

След организираната среща между официални лица, представители на институции и сдружението, което се грижи за опазването на река Черна видяхме близко до никакви реални действия спрямо подплатяването на дадените обещания с реални действия. За това алармират граждани в писмо, изпратено до “Фокус”.

“Дори и организирането на нова среща, нещо, което беше уговорено да се случи в седмицата 4-8.09.2023г., не се състоя, получихме множество липси на отговор на посочените за контакт телефони с общината, макар в периода след натравянето да бяха констатирани нови незаконни зауствания на битово-фекални води в реката.

В крайна сметка, макар и г-н Мелемов да се опита да ни препрати към негови заместници и да отклони поетия ангажимент, което съвпада точно с кандидатирането му за нов мандат, успяхме да насрочим нова среща за 20.09.2023г., с уговорката да се напомни на г-н Мелемов за уговорката в самия ден на срещата.

Това отношение към цялостната ситуация около натравянето буди много подозрения за реалната ангажираност на г-н Мелемов и институциите около поредната еко катастрофа, която сполетя красивите ни реки и унищожи години труд на местното сдружение в това не просто да има живот в реката, но и да създаде една туристическа дестинация за летните месеци на годината, пише още в сигнала.

Към писмто гражданите прикрепят “Отворено писмо” с всички поети ангажименти от институциите на първата работна среща.

Те искрено се надяват дадените обещания и поети ангажименти да не са пряко обвързани с наближаващите местни избори.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник