Сервират напитки с дронове на плажа в Албена

0
1587

    Дронове ще сервират напитки на плажа в Албена следващият уикенд. Смелата и новаторска атракция е част от програмата на второто издание на единствения по рода си в България Дрон фест. Проявата се организира от Българската дрон асоциация и сектор „Спорт“ в едноименното ваканционно селище. Първият ден на феста е насрочен за 13 май, определен от организаторите като Национален ден на дрона. Това е и датата, на която ежегодно собствениците на дронове се събират в комплекса.

След миналогодишния фурор организаторите са си поставили високи цели и възнамеряват да превърнат събитието в предизвикателство за пилотите и в празник за сетивата за зрителите.
Посетителите ще бъдат забавлявани с атрактивни игри с дронове, които включват разпръскване на конфети от въздуха и безплатни полети с публиката. Състезателен елемент от фестивала е и изготвяне на отборно въздушно видео за ваканционно селище „Албена“. Най – добрият филм ще бъде отличен на церемонията по награждаване в неделя – 14 май, от 10:30 часа, а неговият автор ще бъде изненадан със специална награда – уикенд за двама, осигурена от домакините.
Тази година обаче организаторите провеждат и специална томбола за зрителите, регистрирали се на 13 май. Осем души ще могат да спечелят напълно безплатен полет с балон с топъл въздух. Победителите ще могат още на следващия ден да полетят над прекрасния плаж на Албена.
Много настроение ще предизвика и предвидения конкурс „Мис и Мистър Дрон“, които ще бъдат избрани от посетителите, които са се регистрирали на място или през сайта. Победителите могат да се подготвят за интересни награди, осигурени от съорганизаторите на събитието, както и тяхната минута слава!
Игрите ще бъдат съпроводени от акробатично шоу на пясъка и парад на хвърчилата, а когато се стъмни – диджей парти ще вдигне градуса на настроението. Националният ден на дрона ще бъде изпратен в 22 часа, отново на плаж Ганвие, с красиви фойерверки.
Амбициозно организаторите планират и провеждане на флаш моб с посетителите, който ще бъде заснет от „механичните птици“.
Програмата на втория национален дрон фестивал може да бъде открита www.dronefestbg.com. Официалното откриване е насрочено за 10 часа на 13 май. Тогава ще бъде дадено началото на състезателните дрон игри.
Яна КИРИЛОВА