• Посолството на САЩ в Киев призова гражданите на Съединените щати да не влизат в Украйна, а тези, които сега са в страната, незабавно да я напуснат. Това се съобщава на сайта на посолството.

В него се отбелязва, че ситуацията със сигурността в цяла Украйна „остава брутална и непредсказуема“ поради продължаващите руски военни атаки, активните военни действия „и несигурните условия за сигурност“.

Посолството на САЩ призовава американските граждани да не влизат в Украйна, а тези в страната да я напуснат незабавно, като използват частен наземен транспорт, ако това е безопасно.

Посолството призова американците да избягват масови събирания и организирани събития, „защото те могат да станат мишена за руската армия навсякъде в Украйна, включително нейните западни региони“.

Дипломатите молят гражданите на САЩ да осигурят наличието на подслон и в случай на въздушно нападение незабавно да го използват.

„Ситуацията със сигурността в цяла Украйна е силно нестабилна и условията могат да се влошат без предупреждение“, казаха от посолството.  https://blitz.bg