През нощта руските сили са изстреляли серия безпилотни летателни апарати Shahed-136/131 за нападение на територията на Украйна, повечето от които силите за ПВО на страната са успели да унищожат, предава УНИАН, като се позовава на изявление от ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че дроновете са изстреляни на няколко групи между 21:00 и 02:30 часа местно време (съвпада с българското време). Дроновете са атакували от три посоки – нос Чауда в Крим, от Йейск (източното крайбрежие на Азовско море) и от Курск. Те се били насочени към Николаевска, Запорожка, Днепропетровска и Сумска области.

“Въз основа на резултатите от бойната работа тази нощ противовъздушната отбрана унищожи 17 от 22 ударни БпЛА на противника Shahed-136/131“, отбелязват от ВВС на Украйна.

В сутрешните часове на деня за експлозии се съобщава в контролираната от руските сили Евпатория. Местни жители докладват за нападение с дрон, единият от които е поразил съоръжение за противовъздушна отбрана. Руснаците обявиха свалянето на 11 дрона.

Междувременно атаките на руски дронове срещу контролирана от Украйна територия продължават с неотслабваща сила. Говорителят на ВВС Юрий Игнат отбеляза, че руснаците произвеждат свои собствени БпЛА и дори ще ги модифицират, за да ги направят по-малко забележими във въздушното пространство.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source