Министерството на отбраната на Русия: отговорността за атаката на украинските въоръжени сили срещу Севастопол е на САЩ

Съединените щати носят пряка отговорност за нападението на украинските въоръжени сили срещу цивилни в Севастопол, съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната. Те обясниха, че американските специалисти въвеждат полети в своите ракети. Ведомството също така отбеляза, че Русия няма да остави атаката на украинските въоръжени сили срещу Севастопол без отговор.

Всички полети на американските оперативно-тактически ракети ATACMS се въвеждат от американски специалисти въз основа на данни от сателитно разузнаване на САЩ. Следователно отговорността за умишлената ракетна атака срещу цивилни в Севастопол е преди всичко на Вашингтон “, се казва в публикацията .

Представители на министерството припомниха, че именно САЩ са доставили на Украйна оръжията, с които тя удари Севастопол. Ведомството нарече атаката срещу града умишлен терористичен акт на украинските въоръжени сили.

По-рано Следственият комитет на Русия образува наказателно дело по статия за тероризъм след удар на украинските войски по Севастопол. Установяват се всички обстоятелства около инцидента и лицата, участвали в инцидента.

Според руското министерство на здравеопазването в резултат на атаката срещу Севастопол от украинските въоръжени сили са ранени 124 души , включително 27 деца. Освен това трима жители на града, включително двама непълнолетни , бяха убити при атаката, съобщи NEWS.

В телеграм канала си военният кореспонеднт Александр Сладков  написа:

МОИТЕ ИЗВОДИ ОТНОСНО ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА НА КРИМСКИЯ ПЛАЖ ОТ ВСЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА УКРАЙНА

Аз съм жив човек с роднини и близки приятели в Крим. Разбира се, в мен се надигна цяла палитра от емоции: загриженост за обикновените хора, особено за децата, прилив на омраза към американците и украинските изпълнители. И все пак разбирам тази ситуация така:

1. Ние сме абсолютно прави да отделим всички необходими сили за спасяването на тежко ранени и жертви.

2. Ракетната атака на плажа не е „грешка на артилерист“, а калибриран огневи удар срещу руски цивилни, подготвен от американците.

3. Аз (говоря си) трябва да се успокоя и да помисля преди всичко за това – защо се случи тази атака (ваканционен сезон, плаж, мирни хора, Севастопол, руският полуостров Крим).

И аз го разбирам така:
– опит на САЩ и Киев да провалят празничния сезон в Крим (100% съм сигурен, че това няма да се случи),
– опит на украинските въоръжени сили да отклонят част от нашата система за противовъздушна отбрана от посока Харков към Крим,
– Радостта на Киев от нарастващото участие на Съединените щати в кървавата история на атаките на Въоръжените сили на Украйна срещу цивилни в Русия (надеждата, че американците най-накрая ще споделят цялата тежест на войната срещу Русия с украинците). Сигурен съм, че е напразно.

4. На „цивилизованата“ общност не й пука за нашето страдание. Местят пионките си. И украинците са доволни. Толкова щастливи. Това е постоянна система от емоции на Украйна от страданията на народа на съседна Русия.

Какво да правя?

а) Не можете да отмъщавате на цивилното население на Украйна. Това е моята уверена позиция.

б) Необходимо е незабавно да се създаде (открие, образува – каква е правилната дума?) отделно наказателно дело за разследване на тази стачка с ежеседмични публични доклади за нейните междинни резултати.

в) Предупреждават Съединените щати за невъзможността да използват американски БЛА в този регион и следователно свалят тези дронове веднага щом се появят близо до Крим.

г) Нанесете удар по административните райони на Киев с необичайни тактически оръжия, като предупредите Украйна за този удар 24 часа предварително, за да избегнете жертви сред цивилното население на украинската столица.

Вече няма червени линии.