Росен Желязков посети мисията за наблюдение на Европейския съюз в Грузия

0
105

©

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация посетиха мисията за наблюдение на Европейския съюз в Грузия. Те бяха посрещнати от заместник-ръководителя на Мисията за наблюдение на Европейския съюз (EUMM) в Грузия Тигор Козма при посещението си на ГКПП Одзиси.

Българската делегация отиде до административната граница с Южна Осетия, за да провери как протича наблюдателната мисия на ЕС в Грузия, да се запознае със ситуацията относно сигурността на границата и да се срещне с българските представители  там.

Председателят на българския парламент Росен Желязков потвърди важната роля и приноса на цивилната мисия за наблюдение на ЕС за насърчаване на стабилността и сигурността в Грузия и по-широкия регион. Той благодари на членовете на мисията от България за тяхната всеотдайна и професионална служба и подчерта колко важна и отговорна е ежедневната им дейност за улесняване на диалога и намаляване на напрежението сред засегнатото от конфликта местно население от двете страни на границата. 

Българската делегация е на официално посещение в Грузия по покана на председателя на грузинския парламент Шалва Папуашвили. В състава на делегацията са народните представители Александър Иванов (ПГ на ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер (ПГ “Продължаваме промяната“), Йордан Тодоров (ПГ “Възраждане“), Байрам Байрам (ПГ на ДПС), Петър Кънев (ПГ “БСП за България“) и председателят на ПГ на “Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник