Две от големите фаворитки на Australian Open приключиха участието си в турнира тази нощ. Става въпрос за световната №1 Ига Швьонтек и поставената под №7 в турнира Коко Гоф. И двете не успяха да прескочат фазата на 1/8-финалите и ще трябва да си стегнат багажа от Мелбърн.

Швьонтек загуби в два сета от Елена Рибакина. Казахстанката се наложи с 6:4, 6:4 в оспорван сблъсък, продължил час и половина.

Още от самото начало мачът не тръгна добре за Швьонтек, която допусна пробив в първия си сервис-гейм. Впоследствие полякинята върна пробива и направи резултата 2:2, но ключов се оказа седмият гейм, в който Рибакина за втори път проби подаването на съперничката си и след това не изпусна инициативата, за да вземе сета с 6:4.

Вторият сет започна коренно противоположно, като Швьонтек направи ранен пробив и поведе с 3:0. След това обаче тя не можа да задържи доброто ниво в играта си и спечели само още един гейм, докато съперничката й направи два пробива и измъкна сета и мача с ново 6:4 в своя полза.

На 1/4-финалите Рибакина ще срещне Елена Остапенко, която взе скалпа на друга от фаворитките в лицето на Коко Гоф. Латвийката демонстрира самочувствие и здрави нерви, за да сломи съпротивата на американската си съперничка със 7:5, 6:3 в своя полза.  https://sportal.bg/