Регионалните исторически музеи (РИМ) в Добрич и Силистра канят любознателни граждани на лекция на тема „Микроисторията и нейните проекции в България“, която ще се състои на 8 февруари, сряда, от 17:00 часа в платформата за видеоконференции Zoom.

Лекцията е посветена на метод в съвременните исторически изследвания, наречен микроистория, чийто теоретични рамки ще представи Драгомир Дачев – докторант в катедрата „Нова и най-нова история на България“ към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, гласи съобщение в сайта на РИМ – Добрич.

Виртуалното събитие ще постави началото на цикъл от лекции по проект „Повишаване на капацитета на музейните специалисти в РИМ – Силистра и РИМ – Добрич чрез развитието на изследователска мрежа за регионални изследвания“, финансиран от Национален фонд „Култура“. В поредицата ще участват млади и утвърдени учени в регионалните изследвания, допълват от културния институт.

АЛЕКСАНДРА АНТОНОВА / https://bta.bg/

  1. Това е най-огромната статуя на света! Ще я открият всеки момент и хиляди туристи по целия свят вече се готвят да я зърнат
  2. Музей на нещастната любов
  3. Изчезналият кивот – във Ватикана, Йерусалим или Аксум?