Районният съд в Добрич ще гледа дело, образувано по искане на Районната прокуратура за отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ВиК – Добрич Т.Г. Отстраняването се иска във връзка с водено досъдебно производство, по което Т.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 10 февруари т.г., в село Батово, обл. Добрич, в нарушение на Закона за водите, чрез посредственото извършителство на други лица, изградил съоръжение за използване на повърхностни води – престъпление по чл. 353ж от НК.

Делото бе насрочено за вчера, но съдът не го разгледа по същество, тъй като обвиняемият заяви, че се отказва от защитника си и поиска да упълномощи друг адвокат. Съдът спази правото му на защита и отложи делото за днес – 4 септември, от 16.00 часа.

Съгласно законовите разпоредби съдът може да отстрани обвиняем от длъжност, когато той е привлечен за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата му, и има достатъчно основания да се счита, че служебното му положение ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 5. БЪЛГАРИТЕ
 6. РИБОЛОВ
 7. ГЮВЕЧ
 8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 9. България – Китай 中国保加利
 10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА