В началото на деня, определен за “Второ велико народно въстание”, държавният глава Румен Радев излезе на стената си във Фейсбук с призив “всички на площада днес да не се поддават на провокации”.

Върховният главнокомандващ посочи още, че “Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.” 

Радев подчертава, че “Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир”

“Масовият протест принадлежи на всички граждани.

На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата”, казва още президентът.

Ето какво още пише държавният глава:

Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.

Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.

Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата. http://epicenter.bg/

loading...