Радан си плю на петите с оставка във Фейсбук

0
627

Нова политическа бомба беше хвърлена от ДСБ минути преди края на изборния ден в 21 ч, става ясно от изявление на партията във Фейсбук. Лидерът й Радан Кънев обяви, че споразумението с Реформаторския блок е включвало явяване на пълен цикъл избори, който приключва с днешния вот за президент.

„След изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто. Да изгради смела алтернатива на днешното корумпирано управление, което предаде политическата инициатива на комунисти и популисти”, се посочва в изявлението.

„Националното ръководство на ДСБ изказва своята благодарност към всички български граждани, които подкрепиха Трайчо Трайков и Съби Събев. Благодарим и на структурите и активистите на всички партии от РБ, които изнесоха тежката предизборна кампания, и най-вече – на самите кандидати, които постигнаха силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм”, гласи още официалната позиция на ДСБ.

„Отговорността за тази криза е лично на премиера Борисов. Многократно и арогантно той отказа протегнатата ръка вдясно от центъра. С навеждането си към Ердоган и Путин постави на карта членството в ЕС и НАТО. По обиден за цялата нация начин забави номинацията на ГЕРБ, и издигна кандидат, неприемлив за десните избиратели не само в РБ, но и в ГЕРБ”, посочва още изявлението.

„С поведението си по време на кампанията, те допълнително отблъснаха десните избиратели и убедените демократи. Тяхна задача е да спечелят загубеното доверие за седем дни. Нашата задача днес е да обединим свободните българи – демократите, реформаторите, десните хора в България. През кампанията организациите на всички десни партии показаха еднозначно волята си за единство и противопоставяне на рекета, корупцията и еднопартийния модел. ДСБ протяга ръка за обща работа с тези граждани и организации вдясно, които са опозиция на настоящото управление”, пише в изявлението.

ДСБ започва интензивна подготвка за явяване на парламентарни избори, като на 11 ноември ще бъде свикан Изпълнителният съвет и разширен състав на Националния изборен щаб на партията. На 26 ноември ще се състои и Национално съвещание.

http://pik.bg