• Областният управител участва в работна среща на министъра на туризма с представители на бранша. Министър Димитров представи краткосрочна програма, по която ще работи с екипа си

Работна среща с представители на туристическия бранш и кметовете на трите черноморски общини в Добричка област проведе днес министърът на туризма Илин Димитров заедно с част от екипа си. В срещата участва областният управител на Добрич Здравко Здравков. Пред бизнеса министър Димитров представи програмата, която той и екипът му ще изпълняват, като сподели, че хоризонтът за работа е три месеца. Министърът раздели на три програмата, като заяви, че първият етап включва спешните проблеми за решаване – разплащане с хотелиерите, дали подслон на украински бежанци, намаляване на процента на категоризирани обекти. Във втория етап програмата предвижда активна кампания за септември и предстоящия зимен сезон. И на трето, но не последно място, създаване на краткосрочна стратегия и предложения за промени в закона за туризма.

Сред проблемите, които бизнесът постави, бе отново рекламата на България и българския туристически продукт. Разисквани бяха още и възможностите за използване на рекламата в дигиталната среда и създаване на единна браншова организация.

Областният управител Здравко Здравков и министър Илин Димитров посетиха мястото, където преди дни се свлече земна маса и затрупа заведение по Дамбата.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ДОБРИЧ