„Благодаря на всички жители на общината, които гласуваха за мен. Действително аз съм първата жена кмет и това за мен, като кандидат, беше една огромна отговорност, а сега вече като кмет е още по-голяма”, заяви на първата си пресконференция новият кмет на Община Добричка, Соня Георгиева.

„Ще работя за намаляване на таксите в детските градини. Това е стъпката, която може да накара родителите да останат в нашите села и да запазим младите хора и децата”, каза още Георгиева. Основните приоритети за новия кмет са изцяло съобразени с исканията на гражданите. Задачата е много трудна, според Соня Георгиева, тъй като Община Добричка има много проблеми, сред които са  обезлюдяването на селата, застаряващото население, безработицата, нарушеното водоподаване и проблемната инфраструктура. „Първото нещо, което ще променя като кметq е диалогът и общуването с хората. Това, което възнамерявам да направя, е да организирам изнесени приемни в населените места и всички жители да имат възможността да се срещат и разговарят с мен” – заяви Соня Георгиева.

Според нея, само с общински средства няма как да се поддържа пътна мрежа, която е над 500 км, а улиците в населените места са над 600 км. Нужен е голям финансов ресурс да бъде поддържана пътната мрежа, а да не говорим да бъде изцяло подновена. За съжалениеq има населени места, в които улиците са от пръст и трябва да се търси вариант това да се промени.

Не е за подценяване и проблемът с водоподаването. Почти няма населено място, в което да не е бил поставен категорично този проблем и Соня Георгиева заяви, че като кмет ще търси диалог с ВиК за решаването му.

Първата задача на Соня Георгиева е подготовката на бюджет 2020 и сформиране на кметски екип. Все още се водят разговори за имената на бъдещите зам.-кметове и  секретар на общината. Има споразумение с ГЕРБ/ЗНС за подкрепа в Общински съвет на община Добричка, каза Соня Георгиева. НДТ

loading...