Във Варна стотици представители на малкия и среден бизнес протестираха срещу наредба Н-18 и за намаляване на данък добавена стойност за хотелите и заведенията за обществено хранене. Сред тях имаше и представители от Добричка област.

Облечени в жълти жилетки, демонстрантите призоваха за отмяна на спорни текстове в наредбата, касаещи запечатването на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта.

Протестиращите бяха категорични, че ако наредбата влезе в сила, това ще рефлектира и върху потребителите, които ще трябва да заплащат за храни и услуги минимум с 20% отгоре.

Представителите на бизнеса настояха да бъдат прекратени репресиите от страна на институциите към тях и правата им да бъдат изравнени с всички европейски данъкоплатци.

Протестът се пренесе и пред сградата на НАП във Варна, където гражданите поискаха оставката на ръководството.

Внушителен бе протестът в столицата, който блокира и центъра на София. Там в протеста се вляха протестиращи заради водното бедствие в Перник, имаше и представители на опозицията, както и футболни фенове. Напрежението от Министерския съвет се пренесе после пред Народното събрание и след това на Орлов мост. Сред протестиращите бе и бившият омбудсман Мая Манолова, както и политически дейци на БСП и „Възраждане“. Имаше искания за оставка на финансовия министър Горанов и цялото правителство. Крясъци „Мафия“ и „Оставка“ най-често съпътстваха протеста, който бе охраняван от огромно присъствие на полиция и жандармерия.