Протестиращи срещу обявените по-рано строги противоепидемични мерки се опитват да влязат в сградата на Министерския съвет, предаде репортер на БНР.

Преди това организаторите на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера, „защото той не иска да я дава“.

Някои от гражданите се блъскат в полицейския кордон пред сградата на Министерския съвет. Опитват се да го пробият, но полицаите отбиват атаките. Засилено е полицейското присъствие.

Майките от “Системата ни убива” хвърлиха черна димка към входа на Министерски съвет, уточнява БГНЕС.

 

След неуспешния опит да проникнат в сградата, участниците в протеста се събраха пред входа на Народното събрание.

 

По-късно протестът на недоволните срещу мерките на правителството се премести пред Министерството на труда и социалната политика.

Протестиращите свалиха наполовина българското знаме, поставеният на входа флаг на Европейския съюз е свален, а сградата е замервана с яйца и ябълки.

По-рано демонстрацията премина пред Министерството на здравеопазването, където за кратко беше затворено движението на бул.”Мария Луиза” и “Стамболийски”.

Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста.

Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

По-рано демонстрантите затвориха движението по бул. „Дондуков“.

http://epicenter.bg

loading...