Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от юг и ще е слаб. Ще остане топло с максимални температури между 12° и 17°, в София – около 12°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 7 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 43 мин. и залязва в 19 ч. и 1 мин. Фаза: два дни след новолуние.

В сряда в Северна и Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър и ще остане топло за периода. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. В Югозападна България и западната част на Горнотракийската низина ще е почти тихо и през по-голямата част от деня ще бъде с ниска облачност и намалена видимост, а температурите ще са чувствително по-ниски.

В четвъртък след обяд в Дунавската равнина вятърът ще се смени със северозападен, облачността ще се увеличи. През следващите дни до края на седмицата ще бъде облачно. На места ще има и валежи, предимно от дъжд и предимно слаби. Вятърът ще бъде от източната четвърт, по-често от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат, но средноденонощните ще останат по-високи от обичайните за първата половина от януари.

В началото на следващата седмица вятърът ще стане североизточен, в Източна България и ще се усили. С продължаващото понижение на температурите, на места в Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция „Прогнози на времето“

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”
 2. ДОБРУДЖАНЦИ
 3. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 4. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 5. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 6. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 7. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 8. БЪЛГАРИТЕ
 9. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 11. РИБОЛОВ
 12. ГЮВЕЧ
 13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 14. България – Китай 中国保加利
 15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 16. В PINTEREST

 • Bianka
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
loading...