Атмосферното налягане значително ще се повиши и вечерта ще е малко по-високо от средното за месеца.

През нощта валежите ще продължат, в Северозападна и Централна Северна България дъждът ще премине в сняг и на места ще се образува тънка снежна покривка. В повечето райони вятърът временно ще стихне, в югоизточните райони ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. В равнинната част от страната ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 0°. Утре ще се задържи предимно облачно, на места в низините и мъгливо. Преди обяд главно в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд и сняг, след обяд в Централна Южна България ще продължи да превалява дъжд, но до вечерта и там валежите ще спрат. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, в югоизточните райони – от север-североизток и там временно ще се усилва. Дневните температури ще са без съществен ход и максималните ще са между 2° и 7°, в София около 4°.

Над планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър. По проходите ще има условия за навявания и преспи. Максимална температура на 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 7°-8°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва точно в 17 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 5 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 52 мин. и залязва в 14 ч. и 4 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.

През следващия шестдневен период времето ще бъде доста динамично – вятърът често ще е умерен и силен, със западна компонента. Ще бъде топло за периода, без съществени валежи.

В петък, с усилване на вятъра от запад-северозапад, ще се затопли; дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса. Ще има променлива облачност, над много райони временно намаляваща и до предимно слънчево.

Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време; към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8° и до сутринта ще останат над нулата; максималните ще са над 10°. Облачността ще е променлива, по-често значителна, възможни са изолирани слаби превалявания. В неделя вятърът ще отслабне; над Западна България ще преобладава слънчево време, а над Източна ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. В понеделник вятърът отново ще се усили, отначало от запад-югозапад, по-късно ще се ориентира от северозапад. Преди обяд ще има значителна средна и висока облачност, над Източна България – и ниска; по-късно през деня ще намалее. Дневните температури ще се повишат. Във вторник вятърът ще отслабне и ще стане от запад-югозапад. Отново ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. В сряда вятърът ще е северозападен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен. Облачността ще е по-често значителна, на отделни места ще превали слаб дъжд.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция „Прогнози на времето“ (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”
 2. ДОБРУДЖАНЦИ
 3. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 4. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 5. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 6. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 7. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 8. БЪЛГАРИТЕ
 9. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 11. РИБОЛОВ
 12. ГЮВЕЧ
 13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 14. България – Китай 中国保加利
 15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 16. В PINTEREST

 • DANA HAMM
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

 • Бодрящая музыка для начала нового дня ! Гармония Музыки и Природы! Падал снег, ЗИМА, ЛЮБОВЬ
loading...