Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното и ще остане без съществена промяна.

През следващото денонощие ще е предимно облачно. На отделни места в Родопите и Югоизточна България ще има значителни валежи, в крайните югоизточните райони – придружени с гръмотевици. Предимно слаби ще са преваляванията в останалата част на страната, а в крайните западни райони ще е почти без валежи, ще има и временни намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно слаб. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните – от 13° до 18°.

Предимно облачно ще е в планините. В повечето райони ще има слаби валежи от дъжд, на отделни места, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-значителни количества. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Предимно облачно ще е над Черноморието. Ще има валежи от дъжд, в южните райони – значителни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 29.10.2020 слънцето ще изгрее в 06:58 часа и ще залезе в 17:22 часа. Продължителност на деня 10:24 часа.

На 29.10.2020 луната ще изгрее в 16:50 часа и ще залезе в 04:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 97 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

През следващите дни вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива, по-често значителна облачност. В петък на много места в Източна България ще има валежи, а в събота и неделя слаби превалявания ще има само на отделни места.

В неделя вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7° и 12°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски, а максималните – между 12° и 17°.

В началото на следващата седмица ще има повече слънчеви часове. Сутрин на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще се понижат още малко, а дневните в повечето райони ще останат около и под 15°. Към средата на седмицата облачността ще се увеличи, ще има и валежи.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Секция „Прогнози на времето“

Claude Barzotti – Quale Amore Vuoi? ( Ce iubire vrei?)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Katie Bell
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

Sealed With A Kiss ( 1962 ) – BRIAN HYLAND – Lyrics
loading...