Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около 2°. Сутринта на отделни места по поречието на Дунав и в затворените котловини видимостта ще бъде намалена. Преди обяд ще бъде предимно слънчево и почти тихо. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен до силен и с него привечер ще прониква студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна. Почти без валежи. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София – около 10°.

Над планините облачността ще е променлива, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – често значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11° – 13°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 16 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 1 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 23 мин. и залязва в 21 ч. и 55 мин. Фаза на луната: четири дни след новолуние.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен. Облачността над страната ще е променлива, но без съществени валежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 7° и 12°.

През следващите дни до края на тази година отново в часовете преди обяд на места в равнините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а след обяд ще е предимно слънчево. Над планинските райони ще бъде слънчево. Преобладаващите минимални температури ще бъдат 0° и 5°, а максималните – между 8° и 13°, по-ниски ще бъдат по Дунав, където мъглата ще е трайна.

В новогодишната нощ ще бъде с разкъсана облачност и слаб до умерен северозападен вятър. Към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°. През първите дни от Новата година ще е топло и предимно слънчево, а на места в равнините преди обяд мъгливо. Вятърът отново ще се ориентира от югозапад и с него ще се пренася топъл въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 11° и 16°, значително по-ниски по поречието на Дунав, където мъглата ще се задържа по-дълго.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев
Отдел “Прогнози на времето”

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

SONY DSC

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
 11. РИБОЛОВ
 12. ГЮВЕЧ
 13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 14. България – Китай 中国保加利
 15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 16. В PINTEREST

 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: горещи жени – пари – власт
 2. МИШ-МАШ: КЛЮКИ, ЗАБАВА, ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО…
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА