Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

През по-голямата част от нощта ще бъде предимно ясно. Увеличения на облачността над много райони ще има към сутрешните часове. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат в широки граници – от минус 4° в местата с вятър до минус 12°, минус 13°, където ще бъде ясно и тихо, в София – около минус 12°. Утре над страната ще има променлива облачност, над много райони по-често значителна, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен северозападен вятър. През деня ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра – минус 8° – минус 9°.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и през по-голямата част от деня ще бъде значителна. На отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 3°-5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 17 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 43 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. и 36 мин и залязва в 12 ч. и 2 мин. Фаза: един ден след последна четвърт.

През следващите дни ще духа предимно северозападен вятър, в Дунавската равнина и източните райони – умерен, в петък временно ще бъде от запад-югозапад и дневните температури в много райони ще достигнат 8°-13°, в събота отново ще се понижат.

Облачността ще е променлива, в четвъртък и събота – по-често значителна, без съществени валежи. В неделя през деня западният вятър ще се усили, дневните температури пак ще се повишат, но сутрешните ще са сравнително ниски – между минус 7° и минус 2°. Облачността ще е предимно значителна, главно в планините ще превали слаб сняг.

В началото на следващата седмица северозападният вятър временно ще отслабне и ще се смени с югозападен; облачността ще се увеличи и към вечерта ще започнат валежи от дъжд и сняг, които с понижение на температурите във вторник ще обхванат страната, и вече ще бъдат предимно от сняг. Повишава се вероятността за значителни валежи в Южна и Източна България.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева
Секция „Прогнози на времето“

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦАТА НИ “НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА”

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 15. В PINTEREST

 • Laci Kay Somers
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

 • IBIZA WINTER MIX 2021 ❄️ SNOWBOARDING TROPICAL DEEP HOUSE ❄️ BEST OF TROPICAL DEEP HOUSE MUSIC #58

 • KAMELIA – DVAMA NEPOZNATI | Камелия – Двама непознати