Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за август.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, около и след пладне – горещо. В следобедните часове, главно над планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще останат между 32° и 37°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28°-32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 25.08.2019 слънцето ще изгрее в 06:43 часа и ще залезе в 20:13 часа. Продължителност на деня 13:30 часа.

На 25.08.2019 луната ще изгрее в 01:01 часа и ще залезе в 16:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT 36 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

През следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна – предимно слънчево, около и след пладне в низините – горещо. Максималните температури ще са над 30°, на места ще достигат 35°-37°. Ще духа слаб, в Северна и Източна България умерен вятър от изток-североизток.

В началото на седмицата в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините и планинските райони в понеделник са възможни незначителни краткотрайни превалявания.

Към края на седмицата от изток ще започне постепенно понижение на температурите.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция „Прогнози на времето“

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 5. БЪЛГАРИТЕ
 6. РИБОЛОВ
 7. ГЮВЕЧ
 8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 9. България – Китай 中国保加利
 10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

ЬЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА