Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца; след обяд ще има временно понижение.

Днес ще се задържи хладно за периода. Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над Източна България и планинските райони и главно там ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София – около 15°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На повече места в следобедните часове ще има слаби валежи от дъжд, над 1700-1800 метра – от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна около и след обяд и на места ще има слаби валежи. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е от 14° на места по северното, до 20-21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 15 мин. и залязва в 19 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 5 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 15 мин. и ще залязва в 18 ч. и 42 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние. На 23.09.2022 г. в 04ч. и 04 мин. започва астрономическата есен.

През почивните дни и в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, средна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг, в събота ще е слаб, в неделя и понеделник до умерен, с него дневните температури бързо ще се повишат, в понеделник максималните ще са между 23° и 28°.

В събота сутринта ще е ясно, в много райони и тихо, ще бъде студено, с минимални температури между 3° и 8°, в отделни котловини в западната половина от страната и по-ниски, там ще има условия за слана. През следващите дни и минималните температури ще се повишат.

Във вторник и сряда над Западна България облачността ще се увеличи, там се повишава и вероятността за валежи. Вятърът ще остане от юг, умерен, в източните райони и северно от планините временно силен. Максималните температури ще са от 21°-22° в Западна до около 30° в Източна България. В четвъртък вятърът ще стане от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, без съществени валежи. Температурите в западните райони ще останат почти без промяна, а в източните ще са с 3-4 градуса по-ниски.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Секция “Прогнози на времето” (link is external)

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО         

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. ОБЩИНАГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
 11. РИБОЛОВ
 12. ГЮВЕЧ
 13. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 14. България – Китай 中国保加利
 15. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 16. В PINTEREST
 17. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 18. МИШ-МАШ: НОВИНИ, ЗАБАВА, РЕКЛАМИ…
 19. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 20. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА