ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 22-28.12.2018

0
1204

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

През нощта и до сутринта ще е почти тихо и на много места в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°, малко по-ниски на места по поречието на Дунав.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – 0°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Почти тихо време. Максималните температури ще са 5° – 7°, вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 7° – 8°.

На 22.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:54 часа и ще залезе в 16:56 часа. Продължителност на деня 09:02 часа.

На 22.12.2018 луната ще изгрее в 16:56 часа и ще залезе в 07:13 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: пълнолуние.

В неделя ще се появи умерен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, но само на изолирани места в Северна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 8° и 13°, а минималните – между 0° и 5°.

В понеделник вятърът още малко ще се усили. Облачността ще е значителна и на места в страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. През нощта срещу Коледа в страната ще нахлуе студен въздух. Дъждът ще премине в сняг, но от север бързо ще спира.

На Коледа ще е ветровито, ще продължи да застудява. Все още ще превалява, на повече места в Южна България, предимно сняг. В сряда, четвъртък и петък облачността ще се задържи значителна. През първия ден на отделни места, главно в западните планински райони, ще превали слаб сняг. Вятърът постепенно ще отслабне. Минималните температури ще се понижат, а дневните слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева
Секция “Прогнози на времето”

Дурас, Албания