Добрич, паркът „Св. Георги“, заснемане с дрон Светослав Петков

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие ще е облачно. Слаби валежи от мокър сняг или дъжд и сняг ще има в Северозападна България, в югозападните райони – слаб дъжд, а в планинските райони на Западна България – слаб сняг. В останалата част от страната ще е почти без валежи, но вечерта и през нощта срещу сряда ще завали и в централните части на страната. В Южна и Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, преобладаващите максимални ще са от 2° до 7°.

Над планините ще е облачно, в масивите в Западна България и Родопите със слаби валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще е облачно, но валежи не се очакват. Вятърът от югоизток ще се усили, ще е до умерен. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите – 2 бала.

На 22.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:51 часа и ще залезе в 17:25 часа. Продължителност на деня 09:34 часа.

На 22.01.2019 луната ще изгрее в 19:06 часа и ще залезе в 08:48 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

В сряда на много места ще вали дъжд, над около 1000-1200 м – сняг. Вятърът в Източна България временно ще се ориентира от югозапад, ще се усили и температурите там ще достигат на места до около 10°-12°. В Западна България ще остават предимно между 3° и 8°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. Ще духа до умерен, в източната половина от страната временно силен югоизточен вятър и ще вали дъжд, в планините над около 1600 м – сняг.

През следващите дни до края на седмицата, с прекъсвания, валежите ще продължат. На места, главно в Западна България и в Рило-Родопската област общо за обстановката ще са значителни. Вятърът ще остане югоизточен и температурите ще са сравнително високи за периода, особено в Източна България. Все пак, през почивните дни от изток-североизток температурите ще се понижават и на места дъждът ще преминава в сняг. В началото на следващата седмица вероятността за валежи е по-малка, ще има и разкъсвания и намаления на облачността.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция „Прогнози на времето“

loading...