Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и продължава да се повишава.

През нощта и над южните райони ще се заоблачи. Утре ще е облачно и с умерен северен вятър ще нахлува студен въздух. Ще има слаби валежи, в Предбалкана и високите полета от сняг, а по поречието на Дунав и в Югоизточна България – от дъжд. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 2° и 7°, в източните райони до 10°.

Над планините ще е облачно. Сняг ще вали главно в западната половина на Стара планина и там ще се образува тънка снежна покривка. Ще духа слаб до умерен северен вятър, по най-високите части на масивите в Югозападна България – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще e предимно облачно, в южните райони със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На 21.11.2020 слънцето ще изгрее в 07:26 часа и ще залезе в 16:58 часа. Продължителност на деня 09:31 часа.

На 21.11.2020 луната ще изгрее в 13:18 часа и ще залезе в 23:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 45 %. Фаза на луната: първа четвърт.

В неделя ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните – между 5° и 10°.

В началото на новата седимица облачността, предимно средна и висока, временно ще се увеличи, но ще остане без валежи. Във вторник по-късно през деня отново ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще се повишат.

През следващите дни в планинските райони ще бъде слънчево, затоплянето там ще продължи. Ще бъде почти тихо и в равнинната част от страната на много места ще е мъгливо или с инверсионна облачност, а дневните температури ще остават по-ниски.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Секция “Прогнози на времето”

Petula Clark ‘ This Is My Song’ in Stereo

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

Това, което чувстваш е моето сърце и моята любов…
loading...