Атмосфеното налягане ще се понижи още, но ще остане по-високо от средното.

Днес над Югозападна България ще преобладава слънчево време. Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в крайните югозападни райони ще са 14°-15°.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над Стара планина, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента, по най-високите части на масивите в Югозападна България след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще e предимно облачно, само в крайните южни райони вероятността за слаб валеж е повишена. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е 3 бала, в най-южните райони – 4 бала.

На 20.11.2020 слънцето ще изгрее в 07:25 часа и ще залезе в 16:58 часа. Продължителност на деня 09:33 часа.

На 20.11.2020 луната ще изгрее в 12:41 часа и ще залезе в 22:09 часа. Осветеност на диска в 0h UT 34 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

В събота с усилване на вятъра от север ще проникне студен въздух. Ще бъде облачно, ще има и валежи, предимно слаби и на повече места в Северна и Западна България. В Предбалкана и високите полета ще превалява слаб сняг, а по поречието на Дунав – и дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните от 2°-3° на места в северозападната половина от страната до 8°-9° в крайните южни и източни райони.

През следващите дни вятърът ще е слаб от запад. Ще преобладава слънчево време. В понеделник след обяд от запад на изток облачността ще се увеличи, а във вторник още преди обяд отново ще намалее до предимно слънчево. Ще остане без валежи.

В неделя и понеделник минималните температури в повечето райони ще са отрицателни, а във вторник около и над 0°, дневните ще се повишат и ще достигнат 10°-15°. В сряда и четвъртък ще е тихо и преди обяд на места в равнинната част от страната ще е мъгливо или с инверсионна облачност, а в планините ще бъде слънчево и по-топло.

Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова
Секция “Прогнози на времето”

♥ ♥….Nothings Gonna Change My Love For you ♥

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Priscilla Huggins
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

I BELIEVE IN LOVE – (Lyrics)
loading...