Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд. С до умерен вятър от изток-североизток ще прониква хладен въздух. Преобладаващите максимални температури ще са между 24° и 29°, за София – около 25°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 – около 12°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места в южните райони е възможно слабо да превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 23-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На 18.09.2020 слънцето ще изгрее в 07:10 часа и ще залезе в 19:29 часа. Продължителност на деня 12:18 часа.

На 18.09.2020 луната ще изгрее в 08:01 часа и ще залезе в 20:28 часа. Осветеност на диска в 0h UT 2 %. Фаза на луната: новолуние.

В събота ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще бъдат между 20° и 25. Повече облачност ще има преди обяд над Западна България, почти без валежи, след обяд ще намалее до слънчево; на изток ще бъде предимно слънчево.

В неделя и понеделник вятърът от изток-североизток ще е слаб. Над източните райони ще има значителна ниска облачност, без валежи; на запад ще бъде предимно слънчево. Ще се понижат и минималните температури: ще бъдат предимно между между 9° и 14° и ще останат такива и през следващите дни.

В понеделник ще започне затопляне, ще се повишават главно дневните температури. Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. В четвъртък облачността ще се увеличи и вплътни, но вероятността за валежи е малка. Преобладаващите максимални температури ще са между 24° и 29°.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция “Прогнози на времето”

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

💜 LOVE LOVERS – The Sound Of Love 💜
 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
Lyna Perez
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

Nicole Croisille – La Fin D’un Amour 
loading...