ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ДНИТЕ 17-23.06.2020 И ЗА ДОБРИЧ И АЛБЕНА ДО 29 ЮНИ /видео/

0
1868

Нос Шабла. Въздушна снимка: Светослав Петков

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна – по-ниско от средното за месец юни.

През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна. Облачността ще бъде по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни в следобедните часове. Остава повишена и вероятността за градушки. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София 23°.

В планините също ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места и по-интензивни в следобедните часове. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, след обяд на повече места и с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури – между 22° и 25°. Температурата на морската вода е от 16°-18° по северното крайбрежие до 20°-21° по южното. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 17.06.2020 слънцето ще изгрее в 05:49 часа и ще залезе в 05:49 часа. Продължителност на деня 15:16 часа.

На 17.06.2020 луната ще изгрее в 03:33 часа и ще залезе в 17:21 часа. Осветеност на диска в 0h UT 15 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

През повечето дни до края на седмицата и в началото на следващата облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури.

В четвъртък остава повишена и вероятността за градушки и локални интензивни валежи в много райони от страната, в петък – главно в източната ѝ половина. Разкъсвания и временни намаления на облачността ще има в часовете след полунощ и преди обяд. Дневните температури ще са предимно между 23° и 28°, впоследствие, до края на седмицата и в началото на следващата, слабо ще се повишат и в отделни райони ще достигат 30-31°. В четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и в петък и събота в дневните часове ще се усилва до умерен, тогава временно валежите ще са на по-малко места в страната; ще има повече слънце.

В неделя вятърът вече ще е слаб, в началото на следващата седмица ще се обърне от север-североизток. Отново нараства вероятността за краткотрайни следобедни валежи и гръмотевици в много райони от страната.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева
Секция “Прогнози на времето”

An Officer and a Gentleman • Up Where We Belong • Joe Cocker & Jennifer Warnes
 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. РИБОЛОВ
 9. ГЮВЕЧ
 10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 11. България – Китай 中国保加利

 1. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт