Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Валежите ще спират, най-късно в източните райони. Вятърът ще се ориентира от север и ще е слаб. Максималните температури ще са между 7° и 12°.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но след обяд ще се разкъсва. Ще духа умерен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

На 15.02.2020 слънцето ще изгрее в 7:25 часа и ще залезе в 17:56 часа. Продължителност на деня 10:31 часа.

На 15.02.2020 луната ще изгрее в 0:20 часа и ще залезе в 11:05 часа. Осветеност на диска в 0h UT 59 %. Фаза на луната: последна четвърт.

В неделя и в началото на следващата седмица ще бъде без валежи. Ще преобладава слънчево време; в неделя преди обяд с повече облачност, предимно ниска, над източната половина от страната. Ще се понижат минималните температури, дневните от запад ще започнат да се повишават.

В понеделник и вторник ще се затопли съществено и максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°. Във вторник ще се появи западен, до края на деня северозападен вятър, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

В сряда дневните температури ще са с 4°-5° по-ниски. Облачността ще се увеличава, почти без валежи. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък със северозападен вятър, в Източна България – от североизток, понижението на температурите ще продължи. От запад ще завали дъжд, който във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана до вечерта ще премине в сняг. В петък ще остане облачно и на места с превалявания: в равнините от дъжд, в планините и планинските райони – от сняг. Със север-североизточен вятър дневните температури още малко ще се понижат.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева
Секция “Прогнози на времето” (link is external)

Lita Ford – Kiss Me Deadly (Official Video)