Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и още малко ще се понижи.

Днес над страната ще преобладава облачно време. На много места, първо в Западна и Централна България, а до вечерта и на изток ще има валежи. Значителни ще са количествата главно в западните и централните части на Южна България. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, привечер в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Главно в Рило-Родопската област валежите ще са значителни. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места, главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 35 мин. и залязва в 18 ч. и 51 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 13 ч. и 33 мин. и залязва в 22 ч. и 22 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт.

До края на седмицата времето ще задържи студено за периода, предимно облачно и с валежи. Във вторник в западната половина от страната вятърът постепенно ще се ориентира от север-северозапад и валежите ще намалеят и ще спрат. В източната половина вятърът ще остане североизточен и ще продължи да вали дъжд, като на места валежите ще са значителни. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 11° и 16°.

В сряда и в Източна България вятърът ще стане от северозапад. Валежи ще има на малко места. Над по-голямата част от страната облачността ще е по-често значителна, но в отделни райони временно ще се разкъсва.

В четвъртък и петък южно от страната ще премине още един средиземноморски циклон. Отново се очакват повсеместни валежи, на места значителни. Ще духа вятър от изток-североизток, в Източна България временно силен. Температурите ще се понижат, повече в Западна и Централна България и в планинските райони, над 700-800 m дъждът ще преминава в сняг. През почивните дни ще се задържи сравнително студено. В събота валежите ще спират, облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от север-северозапад. В неделя вятърът ще отслабне. Вероятността за валежи е малка, ще има повече разкъсвания и временни намаления на облачността.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция “Прогнози на времето”

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 • Nata Lee
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

 • IBIZA SUMMER MIX 2021 ↠ Ибиса, Дубай, Тайланд, Малдивите, Рая 🌴 Feeling Me #42