Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

До полунощ явленията в повечето райони за кратко ще стихнат, но до сутринта, главно в Северна България отново краткотрайно ще превали и прегърми. Утре повече слънце ще има преди обяд, но около и след обяд над много райони на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остават условията за градушки. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

В планините повече слънце ще има преди обяд. Около и след обяд над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 48 мин и залязва в 21 ч и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 6 ч и 18 мин и залязва в 22 ч и 16 мин. Фаза: един ден след новолуние.

През почивните дни и през първата половина на новата седмицата повече слънце ще има сутрин. След обяд и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Остават условията за градушки.

По-масови ще са явленията през почивните дни и в понеделник, във вторник – ще намалеят като обхват и интензивност; в сряда ще вали главно в източната половина от страната, като на места там временно ще са интензивни, в четвъртък краткотрайни валежи ще има на малко места в Южна България, главно в планините.

В неделя от северозапад-север, в Източна България временно и от североизток, с усилване на вятъра, ще нахлува сравнително хладен въздух и в понеделник температурите ще се понижат. През следващите дни вятърът ще отслабне, бавно ще се затопля.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция “Прогнози на времето”

 • Nostalgie Les Plus Belles Chansons Francaises Années 60 70🎵 Les meilleures chansons françaises

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 • AUGUST TAYLOR
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

 • Les 30 Plus Belles Chansons Françaises ♫ 100 Meilleures Chansons en Françaises de tous les temps
loading...