Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.

Днес от северозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Преди обяд над югоизточната половина от страната облачността все още ще е значителна, но след обяд ще се разкъса и намалее. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще е предимно умерен. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 12°.

Над планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 12° – 15°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 11.03.2020 слънцето ще изгрее в 06:46 часа и ще залезе в 18:27 часа. Продължителност на деня 11:41 часа.

На 11.03.2020 луната ще изгрее в 20:45 часа и ще залезе в 08:01 часа. Осветеност на диска в 0h UT 97 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево. Ще се затопля и в петък на места дневните температури ще надхвърлят 20°.

В събота от север облачността ще се увеличи и след обяд на места, главно в Северна България и планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще започне понижение на дневните температури – максималните ще бъдат между 13° и 18°. Минималните – високи, предимно между 5° и 10°. През нощта срещу неделя и в неделя с усилване на вятъра от североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, на много места ще превалява дъжд, в планините – сняг, но с понижението на температурите и в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България, е възможно дъждът да премине в сняг.

В началото на следващата седмица температурите ще се понижат още малко. Валежите ще спрат, а облачността от североизток ще се разкъса. Вятърът ще бъде от изток-североизток, предимно умерен. Във вторник дневните температури слабо ще се повишат.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева
Секция “Прогнози на времето” (link is external)

Toto Cutugno. Buona Notte