Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за декември.

През нощта започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще обхване цялата страна. Вятърът в повечето райони временно ще отслабне, само в Източна България ще се задържи умерен от северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в котловините на Югозападна България до минус 8°, минус 10°. Утре ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляваща в следобедните часове на места до предимно слънчево. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°, малко по-ниски по високите западни полета.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд често до слънчево време. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляващата след обяд до предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 16 ч. 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 43 мин. и залязва в 15 ч. и 7 мин. Фаза: три дни преди новолуние.

През следващите дни времето ще бъде доста динамично, с чести валежи и промени в температурите. В четвъртък ще духа до умерен югозападен вятър и повишението на дневните температури ще продължи, сутрешните ще са все още сравнително ниски.

Ще преобладава слънчево време, по-късно през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността, което в петък след обяд ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември – в отделни райони до 15-16°. След обяд в Дунавската равнина вятърът ще се смени със северозападен и ще започне бързо и рязко понижение на температурите. През нощта срещу събота и в събота до обяд на много места в страната ще има валежи, а със застудяването, на места в северозападната част от страната дъждът ще премине в сняг. Вятърът навсякъде ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните райони – от североизток.

В събота след обяд валежите ще спрат, от запад и облачността ще се разкъса и ще намалее. В неделя сутринта отново ще е доста студено. През деня вятърът ще придобие южна компонента и дневните температури ще се повишат. Облачността бързо ще се увеличи и след обяд от запад ще завали дъжд, в северозападните райони – сняг. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат на изток. В понеделник вятърът ще се обърне от запад-северозапад и бързо и чувствително ще застудява. Ще остане предимно облачно, на места с валежи, в Западна и Северна България – от сняг. През нощта срещу вторник валежите ще се усилят и в по-голямата част от страната ще са от сняг. Във вторник ще бъде ветровито и студено, все още в югоизточната половина от страната с валежи, но в процес на отслабване и спиране, а от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Секция “Прогнози на времето”

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
 15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 • Nata Lee
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА

 • Вадим Казаченко – Белая метелица

 • ESELIN MARINOV – SNYAG / Веселин Маринов – Сняг