Пригожин: Русия се опитва да взриви частите на “Вагнер” при изтеглянето от Бахмут

0
188

©

Основателят на ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин, който спори с висшето военно ръководство в Москва от месеци, обвини руските военни сили, че се опитват да взривят хората му. Пригожин отправи обвиненията в Telegram, цитира Reuters.

Войските на групата “Вагнер” на Пригожин до голяма степен се изтеглиха от източноукраинския град Бахмут, по-голямата част от който превзеха миналия месец след тежки жертви и предадоха позициите си на редовните руски сили, припомня британската медия.

Основателят на “Вагнер”, написа в Telegram, че хората му са открили дузина места в тиловите райони, където служители на министерството на отбраната са поставили различни взривни устройства, включително стотици противотанкови мини. На въпрос защо са поставени устройствата, служителите са посочили, че това е заповед на техните началници.

“Не беше необходимо да се поставят тези заряди, за да се възпира врага, тъй като той (въпросният район) е в тиловата зона. Следователно можем да предположим, че тези заряди са били предназначени да посрещнат настъпващите части на Вагнер“, заявява той.

“Нито едно от обвиненията не е повдигнато и никой не е пострадал”, цитира медията думите на Пригожин: “Предполагаме, че това е опит за публично бичуване“.

Пригожин, който редовно се оплакваше, че хората му не са получили достатъчно боеприпаси за атаката на Бахмут, съобщи, че е поискал от прокурорите да разследват дали висши служители на руската отбрана са извършили някакво “престъпление” преди или по време на войната в Украйна.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник