Утре перлата на Българското Черноморие – Албена, навършва 50 години. Точно преди 50 години тогавашният държавен глава Тодор Живков прерязва лентата на любимия си туристически комплекс, където в продължение на много годи водеше непрекъснато официални държавни делегации, за да се похвали с чудото на българския туризъм. Сред тях бяха най-високопоставени личности от цял свят – Китай, Куба, Мексико, Иран, Етиопия, СССР, САЩ, Ангола, Малайзия…

Ден преди големия юбилей – днес – гост на Албена ще бъде отново българият премиер Бойко Борисов. С него се очаква да са и двама министри – Владимир Горанов и Красимир Каракачанов. Гостуването е свързано и с откриването на най-голямата мултифункционална зала “Перуника хол”, която се намира в бижуто на комплекса – петзвездния “Парадайс блу”.

Албена е един от традиционните центрове на т. нар. конгресен туризъм и с новата си конферентна зала с капацитет 1000 места и супер модерно оборудване, при това на самия бряг на морето, ще утвърди този изключително важен сектор на туристически бизнес, който има и значително влияние за развитието на страната с гостуването на високопоставени държавни личности и специалисти от всички области на развитието – от спорта и медицината, до земеделието, политиката и националната сигурност.

Проектът е дело на архитект Владимир Попов, а интериорният дизайн – на френската специалистка Кристин Борела.

Всъщност гостуването на премиера бе планирано за 24 август, рождения ден на Албена. Но то бе изненадващо насрочено за днес.

Очаква се премиерът да бъде посрещнат от изпълнителния директор на “Албена” АД Красимир Станев и ръководството на дружеството и той да бъде запознат накратко с историята, настоящето и бъдещото развитие на курорта, който има амбициите да се утвърди като целогодишен с изключителните си възможности за СПА-туризъм.

Утре тържествата продължават. Ръководството на комплекса е поканило на празничен коктейл от 18 часа в зала „Перуника Хол“ бивши служители, партньори, приятели, колеги. Гости ще бъдат министър Николина Ангелкова и министър Нено Димов.

Вечерта от 20 часа, на откритата сцена до хотел „Добруджа“, гостува  Софийската опера и балет с мюзикъла “Mamma Mia”. Входът е свободен. За юбилея ще има и празнична заря.