Прекъснаха електричеството в един от районите на Херсон

0
125

©

Един от районите на Херсон е изключен от електричеството поради опасност от наводнение след експлозията на Каховската водноелектрическа централа, довела до разрушаването на бента на язовира, предава РБК-Украйна.

“Информирам! Микрорайон Корабел в Херсон е изключен от електричеството и след няколко часа подаването на газ също ще бъде изключено от съображения за безопасност”, написа ръководителят на Херсонската областна военна администрация Роман Мрочко в Telegram.

В интернет се появи и видео от наводнението на района.

Подразделенията на Националната полиция и Държавната служба за извънредни ситуации на Херсонска област разпоредиха евакуация на цивилното население от потенциални зони на наводнение на десния бряг на река Днепър, а именно: селата Николаевка, Олговка, Лево, Тягинка, Понятовка, Ивановка, Токаревка, Понятовка, Приднепров и части на град Херсон.

“След 5 часа водата ще достигне критично ниво. Започна евакуацията на жителите на опасни зони, всички служби работят. Моля, съберете документи и неща от първа необходимост и изчакайте евакуационните автобуси. Отделно се обръщам към жителите на левия бряг (на река Днепър). Моля ви да направите всичко възможно, за да се защитите и да спасите живота си. Незабавно напуснете опасните територии”, призова в по-ранно изявление Прокудин.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник