Председателят на Земеделската комисия: Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив

0
194

©

Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив. Това заяви пред журналисти в Сливен председателят на Земеделската комисия в парламента Десислава Танева, предаде репортер на “Фокус”. 

“Това е сектор, който носи значителен процент от брутния вътрешен продукт на страната, сектор, който направи така, че българската земя да се работи, генерира достатъчно доходи и заетост”, категорична бе Танева. 

Тя е на мнение, че решението на правителството да отпадне забраната за внос на зърно, е негативен сигнал за останалите държави от т.нар. “Петорка” – Полша, Унгария, Словакия, Румъния”. Именно с тези държави България успяваше до момента да лобира за интересите в сектор “Земеделие”. 

Танева коментира и думите на премиера Денков, който заяви по-рано днес, че не преговаря с терористи, обръщайки се към зърнопроизводителите, които отказаха да се срещнат с властта: “Подобно изказване е крайно неподходящо за един държавник, трябва извинение”.

По думите й събитията от тази седмица единствено са сполитили бранша. Очаква на протестите да се включат хора от други сектори. 

“Никой не е сплотявал така бранша, както сегашното правителство. Те го приемат като израз на тяхното незачитане и неглижиране. На протестите ще участват и хора от други сектори, даже такива, които искаха забраната да падне. Те не могат да приемат такова отношение на властта към сектора”, смята областният координатор на ГЕРБ в Сливен.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source