Почина 63-годишната жена, която пострада тежко при катастрофата на Исперихското кръстовище /изхода от Разград към Исперих и главен път Е-70/, съобщават от полицията.

Сигналът за инцидента бе подаден на тел.112 около 10.30 часа на 1 септември. Лекият автомобил “Фиат Фиорино”, в който пътувала жената, бe управляван от 67-годишния й съпруг в посока от Разград към Исперих. Водачът не спрял на знак “Стоп” и бил блъснат от движещия се в посока Варна – Русе ТИР “Волво”, управляван от 50-годишен мъж от плевенския град Кнежа. Двамата от леката кола са откарани в МБАЛ-Разград, където е установено, че жената има три счупени ребра и фрактура на ръка.

При прегледа на водача на автомобила, 67-годишния й съпруг, са установени контузии и натъртвания. Той е отказал да бъде настанен в лечебното заведение. От него и от шофьора на ТИР-а са взети кръвни проби за изследване, които са отрицателни. Води се досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Жената починала в МБАЛ-Разград около 17 часа на 12 септември. Припомняме, че както БЛИЦ писа това е поредната жертва заради катастрофа с тир от последните дни. В петък (11 септември) дрогиран шофьор на  камион предизвика верижна катастрофа с 10 коли при която млада жена е изгоряла жива, а друга бе премазана от удара. Вчера при друг инцидент камион отнесе авомобил и се вряза в къща. При трагедията загина един мъж, а друг бе ранен.

https://blitz.bg