10.07.1942 – 12.03.2021

Във фейсбук групата „Балчишки мечти“ Райна Хинчев съобщи, че на 15 март т.г. е бил погребан изключително уважаваният д-р Тодор Цанков, нейният баща…
СЪОБЩЕНИЕТО:
С ДЪЛБОКО ПРИСКЪРБИЕ СЪОБЩАВАМ НА ВСИЧКИ БАЛЧИКЛИИ,ЧЕ ДНЕС БЕШЕ ПОГРЕБАН Д-Р ТОДОР ЦАНКОВ,ВЕЛИКИЯТ БАЛЧИШКИ НЕВРОЛОГ,КОЙТО ВДИГАШЕ ОТ КОЛИЧКИТЕ ПАРАЛИЗИРАНИ ХОРА И ТЕ ЗАПОЧВАХА ДА ТИЧАТ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТАЛАНТИВ ЛЕКАР И ЧОВЕК С ГЛАВНО Ч!!!
ПОЧИВАЙ В МИР ДОКТОРЕ,БЯХМЕ ПРИЯТЕЛИ И ЩЕ МИ ЛИПСВАТ РАЗГОВОРИТЕ НИ НА БРЕГА НА МОРЕТО! ЗАВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕШ В СЪРЦАТА НИ,А ЗВЕЗДАТА ТИ ЩЕ ОГРЯВА ВСЯКА ВЕЧЕР ТВОЯТ И НАШИЯТ РОДЕН ГРАД БАЛЧИК! МИР НА ДУШАТА ТИ,АМИН!!!
Може да бъде изображение с цвете и на открито
Raina Hinchev
 е в компанията на  Todor Tsankov

.

Последно сбогом! Др-Тодор Цанков!Баща ми! Благодарности от семейството ни към всички хора, които го уважиха! Неврологично отделение на Балчишката болница, болница св. Анна София-двете болници в, които той отдаде живота си,съседите от блока в който живеем и Величка – първата пациента, която той вдигна на крака от парализа-благодарим ви за венците!
***************
Преди години заедно с колежката Елена Бъчварова гостувахме на д-р Цанков в болницата в Балчик. С очите си видяхме и разговаряхме с пациенти, които бе вдигнал от инвалидната количка, в която те бяха живели двадесетина години. Благодарност в сълзи и поток от думи на признателност…  Да, точно така се казваше първата пациентка, Величка… Дни преди това е била парализирана…
Сбогувахме се с още един лекар, когото пациенти боготворяха…
Почивай в мир, ДОКТОРЕ!…
Димитър Дуков