Община Каварна e закупила 40 нови пейки. Подменени са всички скамейки в централната част на града, предстои да бъдат поставени още няколко и на морския бряг, съобщи заместник-кметът Йордан Йорданов. На нос Калиакра ще бъдат монтирани седем пейки.
Местната администрация планира да закупи още пейки, с които да направи отдиха на жителите и гостите на морското градче по-комфортен. Средствата са осигурени от бюджета на общината. Старите скамейки пък ще бъдат ремонтирани и отново ще намерят своето приложение, където е необходимо.
С началото на летния сезон е изградена и нова автобусна спирка в морската зона на града. Облагородяването там ще продължи с почистване на пътя, който води към хотелите. Тази дейност ще бъде извършена от общинското предприятие “Чиракман”.

Община Каварна спечели проект за изграждане на нова многофункционална спортна площадка. Тя ще бъде на площ от два декара, до главния вход на стадион “Калиакра”, съобщиха от местната администрация.
Новото съоръжение ще разполага с три игрища – за футбол, волейбол и хандбал. Средствата – над 96 хиляди лева, се осигуряват от ДФ “Земеделиe”. Според договора, сключен преди дни с фонда, срокът за изпълнение е 36 месеца. Общинската администрация започва подготовка по процедурите за избор на изпълнител и надзор. Очаква се изграждането на спортното съоръжение да започне през пролетта на следващата година. /БТА

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
loading...